Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
B.J. box z pełną dyskografią i gadżetami

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Bednaar zremasterowany digipack z bonusami

|
Wysłany: 28.11.2020, 20:42 Temat postu: |
|
|
B.J. napisał: | Piotr "Struna" Strojnowski (Daab)
62 lata, rak
['] |
Kilka lat temu widziałem go na żywo w Płocku, na Reggaeland - chyba 2015 rok. _________________ Jazz washes away the dust of every day life. Art Blakey |
|
Powrót do góry |
|
 |
Freefall zremasterowany digipack z bonusami

|
Wysłany: 29.11.2020, 20:33 Temat postu: |
|
|
B.J. napisał: | Piotr "Struna" Strojnowski (Daab) |
[']
David Prowse - Darth Vader z "Gwiezdnych Wojen" |
|
Powrót do góry |
|
 |
WOJTEKK box z pełną dyskografią i gadżetami

|
Wysłany: 29.11.2020, 20:39 Temat postu: |
|
|
Papa Bouba Diop - piłkarz Senegalu, który strzelił Francji jedynego gola w meczu otwarcie MŚ 2002
['] _________________ Nie ma ludzi niezastąpionych. Oprócz The Rolling Stones.
http://artrock.pl/ |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Backside limitowana edycja z bonusową płytą

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Białystok zremasterowany digipack z bonusami

|
Wysłany: 10.12.2020, 07:33 Temat postu: |
|
|
Paulo Rossi 64 lata. Kilku z nas zapewne pamięta Espana '82, król strzelców, hat trick z fenomenalnego meczu z Brazylią. _________________ https://rateyourmusic.com/~Blodwynpig1971 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Leptir zremasterowany digipack z bonusami

|
Wysłany: 10.12.2020, 07:42 Temat postu: |
|
|
I nam przywalił dwoma w półfinale, a potem dołożył jeszcze jednego z Niemcami w finale. Bez wątpienia bohater tamtego mundialu... _________________ „You can be in paradise only when you do not know what it is like to be in paradise. As soon as you know, paradise is gone.” (John Gray) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Białystok zremasterowany digipack z bonusami

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Bednaar zremasterowany digipack z bonusami

|
Wysłany: 10.12.2020, 08:19 Temat postu: |
|
|
Białystok napisał: | Paulo Rossi 64 lata. Kilku z nas zapewne pamięta Espana '82, król strzelców, hat trick z fenomenalnego meczu z Brazylią. |
O kurka, niedawno czytałem o nim, głównie po to, by zobaczyć jak teraz wygląda To był pierwszy Mundial, który oglądałem. Wtedy było tak, że ilekroć Paolo Rossi dostawał piłkę w pobliżu pola karnego, to na ponad 90% można było być pewnym gola. Taki włoski Lewandowski tamtych czasów.
A pierwszy Mundial, jaki pamiętam, to Argentyna 1978 - rodzice oglądali, a ja byłem 5-letnim brzdącem i dziwiłem się, co ich tak interesuje ta piłka nożna - teraz mam podobnie Gdy były mistrzostwa w 1974 roku, byłem jeszcze niezbyt świadomym rocznym berbeciem  _________________ Jazz washes away the dust of every day life. Art Blakey |
|
Powrót do góry |
|
 |
Okechukwu japońska edycja z bonusami

|
Wysłany: 10.12.2020, 08:55 Temat postu: |
|
|
Rossiego nie pamiętam z Hiszpanii, bo, podobnie jak Bednaar z MŚ 78, miałem5 lat i pamiętam tylko jakieś obrazy z meczu Polska- ZSRR (który mnie nudził- co innego ME Francja 84, które śledziłem już z zapartym tchem). Ale sława Rossiego była tak duża, że gdzieś tak do 86 był czwartym wyborem, jak biegaliśmy po boisku z piłką (po Bońku, Smolarku i Platinim ). Przybieraliśmy więc przydomek Rossi, nie bardzo wiedząc o kogo chodzi. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Leptir zremasterowany digipack z bonusami

|
Wysłany: 10.12.2020, 09:05 Temat postu: |
|
|
Białystok napisał: | Też, tylko że nasi ten półfinał "oddali" a Brazylia quasi-ćwierćfinał hm., w sumie również, ale inaczej  |
Nasi w sumie nie mieli wielkiego wyboru, Bońka nam wykartkowali, a bez niego byliśmy już trochę bezzębni. Zresztą dziś, po latach, mam wrażenie, że to i tak już byłyby za wysokie dla nas progi. Na tamtym mundialu zagraliśmy tak naprawdę dwa dobre mecze - z Peru i Belgią. Reszta to było takie prześlizgiwanie się. Fakt, że z tymi Włochami w grupie zremisowaliśmy, ale w półfinale to już były inne Włochy - rozpędzone, pewne siebie.
A mecz ćwierćfinałowy Brazylia - Włochy do dziś wspominam jako jeden z najlepszych, jakie w życiu widziałem. I jak mi było wtedy szkoda tej Brazylii!  _________________ „You can be in paradise only when you do not know what it is like to be in paradise. As soon as you know, paradise is gone.” (John Gray) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Freefall zremasterowany digipack z bonusami

|
Wysłany: 10.12.2020, 10:09 Temat postu: |
|
|
Białystok napisał: | Paulo Rossi 64 lata. Kilku z nas zapewne pamięta Espana '82, król strzelców, hat trick z fenomenalnego meczu z Brazylią. |
[']
Co do meczu Włochy - Brazylia, to też ogromnie żałowałem Canarinhos. Ale mieli wtedy graczy: Zico, Socrates, Falcao, Eder!
Niestety obrońcy i bramkarz nie dorównywali poziomem kolegom z przednich formacji. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 10.12.2020, 10:12 Temat postu: |
|
|
Obrońcy to może jeszcze, ale zamiast bramkarza mieli ręcznik. nie żałowałem Brazylii, kibicowałem Włochom.
['] _________________ Nie ma ludzi niezastąpionych. Oprócz The Rolling Stones.
http://artrock.pl/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
Inkwizytor remaster

Dołączył: 06 Maj 2007 Posty: 2438 Skąd: Monty Python`s Flying Circus
|
Wysłany: 10.12.2020, 10:48 Temat postu: |
|
|
Paolo Rossi .... (`).... In Memoriam.....
Niezwykle niejednoznaczna postać - już błysnął talentem na Mundialu 78. Następnie uwikłał w koszmarną i bynajmniej jemu wcale nie potrzebną aferę korupcyjną " czarnego totka". Nie wszyscy pamiętają, że jemu darowano część kary dyskwalifikacji - bo mógł nie pojechać na MŚ 82. Inni np genialny Bruno Giordano z Lazzio nie miał tyle "szczęścia". Taki atak - Rossi / Giordano mógł rozpieprzyć wszystkich. Nawet boiskowi "koledzy" mieli niekiedy do niego mieszane uczucia - głośna wypowiedź Platiniego " że wystarczy być kilka tygodni w formie i zostać wybrany piłkarzem roku". Dziwny "życiowy skok formy" - potem np Włosi nawet nie zakwalifikowali do Euro 84 a w Meksyku 86 wypadli blado i nijako. Rossi stał się gwiazdą jednego turnieju i to nieoczekiwaną bo nikt na niego nie stawiał - to samo było w przypadku El Matador Kempesa 78 czy Toto Schillaciego w 90. Rossi miał ten słynny "kaczy chód". Ciekawe czy po śmierci "Kadafiego" Claudio Gentile też będzie taka żałoba ....  _________________ ...Nobody expects the Spanish inquisition ! |
|
Powrót do góry |
|
 |
|