Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
WOJTEKK box z pełną dyskografią i gadżetami

|
Wysłany: 23.07.2018, 12:03 Temat postu: |
|
|
Daj spokój z czopkami. Przed każdym słuchaniem do kibla lecieć? Ewentualnie pompa infuzyjna z odpowiednimi nabojami. _________________ Nie ma ludzi niezastąpionych. Oprócz The Rolling Stones.
http://artrock.pl/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tarkus box z pełną dyskografią i gadżetami

|
Wysłany: 23.07.2018, 13:27 Temat postu: |
|
|
Czopki w przypadku wykonawców typu Soft Cell, Erasure, ewentualnie Judas Priest, gdzie muzycy deklarują się jako geje. No i Madonna, dobra na wszystko  _________________ If you don’t love RoboCop, then you are a Nazi and support terrorism.
Na Discogsach |
|
Powrót do góry |
|
 |
[Rad nierad] epka kompaktowa

|
Wysłany: 25.07.2018, 12:39 Temat postu: |
|
|
esforty napisał: | Oto socjologiczny banał!
Na półce jest ok. 40 płyt, w których się udzielił (znacząco), zatem jestem seksualnym dewiantem szukającym sposobu na rozładowanie napięć.
Ciągle na wolności . |
Może to i banał, ale okazuje się, że bardzo inspirujący! _________________ Pisanie może być dla kogoś formą, w której najlepiej się czuje, ale to jeszcze nie powód, żeby pisać.
Sławomir Mrożek |
|
Powrót do góry |
|
 |
Leptir zremasterowany digipack z bonusami

|
Wysłany: 25.07.2018, 12:50 Temat postu: |
|
|
Tarkus napisał: | Czopki w przypadku wykonawców typu Soft Cell, Erasure, ewentualnie Judas Priest, gdzie muzycy deklarują się jako geje. No i Madonna, dobra na wszystko  |
Queen! Czopki czopkami, ale rozmaite Krauty powinno się wciągać, dodałbym do tego też psychodelię wszelkiej maści i Szkołę Berlińską.  _________________ „You can be in paradise only when you do not know what it is like to be in paradise. As soon as you know, paradise is gone.” (John Gray) |
|
Powrót do góry |
|
 |
WOJTEKK box z pełną dyskografią i gadżetami

|
Wysłany: 25.07.2018, 13:08 Temat postu: |
|
|
Tarkus napisał: | Czopki w przypadku wykonawców typu Soft Cell, Erasure, ewentualnie Judas Priest, gdzie muzycy deklarują się jako geje. No i Madonna, dobra na wszystko  |
Fuj, fuj... znowu te seksualne podteksty. Przecvież ja z nimi spać nie będę - tylko słuchać _________________ Nie ma ludzi niezastąpionych. Oprócz The Rolling Stones.
http://artrock.pl/ |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 25.07.2018, 18:58 Temat postu: |
|
|
Ale mnie orientacja muzyka absolutnie nie przeszkadza - ba, sporo muzy w której bezgranicznie się kocham stworzyli waginosceptyczni - jednego z nich mam szczerą nadzieję zobaczyć w przyszłym maju. _________________ If you don’t love RoboCop, then you are a Nazi and support terrorism.
Na Discogsach |
|
Powrót do góry |
|
 |
arsen1994 kaseta "żelazówka"
|
Wysłany: 21.10.2018, 20:55 Temat postu: |
|
|
Wczoraj byłem w Megadiscu. Niestety nie spotkałem wiadomo kogo, ale dowiedziałem się od młodzieńca, którego zatrudnił ,że z tego co zrozumiałem zamierza swoje ''dzieło życia " zakończyć na II tomie. Tylko z tego co mi powiedział ten koleżka ma jakieś problemiki z wydawcą i negocjuję nową umowę czy coś takiego. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
|
Powrót do góry |
|
 |
B.J. box z pełną dyskografią i gadżetami

|
|
Powrót do góry |
|
 |

|
|
Powrót do góry |
|
 |
greg66 japońska edycja z bonusami

|
Wysłany: 21.03.2019, 15:23 Temat postu: |
|
|
Błażeju dotarła dziś do mnie ta ksiązka.
To jest w twardej okładce 551 stron o muzyce lat 60-tych i z poczatku lat 70-tych.
I tak jeśli ktoś mocno siedzi w tych czasach to 99% to są rzeczy znane i posiadane na półce, wiele z tych zespołów jest tez na moim blogu
ale jeśli psychodelia, folk i hard rockowe zespoły z tamtego okresu są jednym z rodzajów muzyki słuchanej to ta książka jest ok. Pozwala poznać rzeczy faktycznie mniej znane choćby rumuński Phoenix czy chilijską Aguaturbie.
Przeczytałem parę tekstów, są podane w miarę rzetelnie plusem są zamieszczone u niektórych zespołów wywiady z liderem przeprowadzone m.in. przez autora.
Jak coś wiecej chcesz wiedzieć to daj znać.
cena jest przystępna i tylko żałuje, że ta pozycja nie ukazała się 30 lat temu. _________________ Summer Of Love'67
http://musicpsychedelic.blogspot.com |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 21.03.2019, 15:42 Temat postu: |
|
|
Dzięki za odzew. A mógłbyś zweryfikować, czy to chodzi o tych wykonawców z obrazka mojego wcześniejszego posta? _________________ In pfecutione. extrema S.R.E. fedebit. |
|
Powrót do góry |
|
 |
greg66 japońska edycja z bonusami

|
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 21.03.2019, 18:57 Temat postu: |
|
|
Wygląda na to że jestem pośrodku między aNa razie się wstrzymam.
Jeszcze raz serdeczne dzięki za info.  _________________ In pfecutione. extrema S.R.E. fedebit. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Białystok zremasterowany digipack z bonusami

|
Wysłany: 26.03.2019, 21:04 Temat postu: |
|
|
B.J. napisał: | Ładna okładka, ale chciałbym konkretnie wiedzieć o kim to (wykaz). Bo materiały promocyjne milczą na ten temat, a sformułowanie poniższe zadowala mnie połowicznie.
"Na kartach książki „W bocznej ulicy. Historia muzyki niegranej 1968-1976” znajdziecie jednak zespoły, które cieszyły się sporą popularnością w swoich ojczyznach, ale nie przebiły się na świecie. Jako przykład podać można brytyjski Hawkwind czy argentyński Almendra."
Źródło: https://inrock.pl/aktualnosci-wydawnictwa-in-rock/zapowiedz-ksiazki-w-bocznej-ulicy-historia-muzyki-niegranej/ |
Ładna
W tej pozycji jak odkryłem maczała palce osoba, której nazwiska lepiej tu głośno nie wymieniać.
A sama książka adresowana do takich muzycznych freaków jak Greg66. _________________ https://rateyourmusic.com/~Blodwynpig1971 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|