Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Okechukwu japońska edycja z bonusami

|
Wysłany: 11.12.2017, 21:09 Temat postu: |
|
|
No, sorry, nie chce mi się już do Budki wracać, bo ten etap mam już, chwalić Boga, zamknięty, ale co ten Brzozowicz za bzdury wygaduje. Janiszewski nie był na żadnym Woodstock - to jest wykreowany przez niego w ostatnich latach mit, którego nikt - kto choć trochę go zna- nie traktuje poważnie. W Londynie - owszem był - w 1967 r. przez parę tygodni. Przywiózł faktycznie dużo płyt, prawdopodobnie (bo to też nie jest na 100% pewne) widział na żywo Yardbirds i Moodies. Nikt rozsądny nie kwestionuje tego co zrobił dla Budki, ale nie róbmy z "przygód Odyseusza" historycznego wydarzenia w starożytnej Grecji. Poza tym jest w tym nagraniu sporo innych błędów - łącznie z permanentnym przekręcaniem imienia Lipki "Roman  |
|
Powrót do góry |
|
 |
jarex digipack
|
Wysłany: 11.12.2017, 21:26 Temat postu: |
|
|
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tarkus box z pełną dyskografią i gadżetami

|
Wysłany: 12.12.2017, 09:43 Temat postu: |
|
|
Okechukwu napisał: | łącznie z permanentnym przekręcaniem imienia Lipki "Roman  |
Romuald I Roman Lipko  _________________ If you don’t love RoboCop, then you are a Nazi and support terrorism.
Na Discogsach |
|
Powrót do góry |
|
 |
jarex digipack
|
Wysłany: 12.12.2017, 10:06 Temat postu: |
|
|
Lipkowie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
tryton65 longplay
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Okechukwu japońska edycja z bonusami

|
Wysłany: 24.03.2018, 10:40 Temat postu: |
|
|
Jak najbardziej - tyle że cena zawyżona czterokrotnie |
|
Powrót do góry |
|
 |
Inkwizytor remaster

Dołączył: 06 Maj 2007 Posty: 2452 Skąd: Monty Python`s Flying Circus
|
|
Powrót do góry |
|
 |
B.J. box z pełną dyskografią i gadżetami

|
Wysłany: 18.05.2019, 19:54 Temat postu: |
|
|
Inkwizytor napisał: | (..) mieli się definitywnie pożegnać - a jednak wrócili (...) |
Występy pożegnalne i powitalne sprzedają się lepiej, niż pozostałe. A i wójt niejeden pochwalić się może, że i u niego na dniach wioski zagrali. Publiczność szalała.
I wszyscy są zadowoleni. _________________ In pfecutione. extrema S.R.E. fedebit. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Crowley digipack

|
Wysłany: 18.05.2019, 20:27 Temat postu: |
|
|
Cugowski odgraża się, że będzie się procesował, jeśli faktycznie ruszą w tę trasę. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Inkwizytor remaster

Dołączył: 06 Maj 2007 Posty: 2452 Skąd: Monty Python`s Flying Circus
|
Wysłany: 19.05.2019, 06:22 Temat postu: |
|
|
Mam wrażenie, że wcześniej "żegnał" się właśnie zawsze humorzasty i marudny Cugowski ( by potem np odgrywać z synkami najbardziej wyświechtane i ograne rockowe stereotypy ) - a niekoniecznie sam band. Pamiętamy jak wiele lat temu mało elegancko by nie rzec "nikczemnie" wywalili z zespołu oddanych i zasłużonych Raduliego i Jureckiego. Potem m.in Lipko mieli tej decyzji żałować. Miło, że z Mietkiem się pogodzili. W dawnych latach jakie były nieporozumienia by nie rzec "darcie kotów" i kwasy między Budką a Izą czy Urszulą - a jednak potrafią bez filozofowania wyjść na scenę i zagrać, zrobić tę przyjemność publiczności. Ciekawe jak wypadnie nowy wokalistą i aż 2 nowych gitarzystów - zawsze uważałem, że w Budce powinno być ich 2 może niekoniecznie ze sztywnym podziałem na solo i rytmicznego .... np jak wymiatali Sidło i Mandziara. _________________ ...Nobody expects the Spanish inquisition ! |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 19.05.2019, 23:37 Temat postu: |
|
|
Dla mnie to bardzo mocny kandydat do muzycznej żenady roku. _________________ If you don’t love RoboCop, then you are a Nazi and support terrorism.
Na Discogsach |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Leptir zremasterowany digipack z bonusami

|
Wysłany: 11.07.2019, 09:01 Temat postu: |
|
|
Bardzo zła wiadomość, mam nadzieję, że uda mu się pokonać chorobę. ;( _________________ „You can be in paradise only when you do not know what it is like to be in paradise. As soon as you know, paradise is gone.” (John Gray) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Crowley digipack

|
|
Powrót do góry |
|
 |
B.J. box z pełną dyskografią i gadżetami

|