Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Windmill japońska edycja z bonusami

|
Wysłany: 25.11.2017, 00:07 Temat postu: |
|
|
Po drugiej stronie ulicy jest kino Ars, w którym w latach 90-pracowałem w sklepie z płytami kompaktowymi (z hallu kona była wydzielona przestrzeń na sklep pomiędzy filarami). _________________ "Z układnością mi nie do twarzy. (...) Zresztą nie lubię zachowywać się układnie; nudzi mnie to."
Robert Walser "Małe poematy" [1914]
http://riversidebluesnr2.blogspot.com/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
rockowy japońska edycja z bonusami

|
Wysłany: 25.11.2017, 00:20 Temat postu: |
|
|
Windmill napisał: | Po drugiej stronie ulicy jest kino Ars |
BYŁO kino Ars. _________________ http://gadrecords.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
Windmill japońska edycja z bonusami

|
Wysłany: 25.11.2017, 00:28 Temat postu: |
|
|
Było, smutne... Nawet miałem tam propozycję pracy. _________________ "Z układnością mi nie do twarzy. (...) Zresztą nie lubię zachowywać się układnie; nudzi mnie to."
Robert Walser "Małe poematy" [1914]
http://riversidebluesnr2.blogspot.com/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
Leptir zremasterowany digipack z bonusami

|
Wysłany: 27.11.2017, 15:28 Temat postu: |
|
|
Jimi, gdyby nie umarł, kończyłby dziś 75 lat! _________________ „You can be in paradise only when you do not know what it is like to be in paradise. As soon as you know, paradise is gone.” (John Gray) |
|
Powrót do góry |
|
 |
greg66 japońska edycja z bonusami

|
Wysłany: 13.12.2017, 18:59 Temat postu: |
|
|
Błażeju czy Jimi wykonywał Voodoo Child w wersji bluesowej oprócz tego co jest na Electric Ladyland a jeśli wykonywał to są gdzieś te zapisy? _________________ Summer Of Love'67
http://musicpsychedelic.blogspot.com |
|
Powrót do góry |
|
 |
B.J. box z pełną dyskografią i gadżetami

|
Wysłany: 13.12.2017, 20:50 Temat postu: |
|
|
Jak mniemam, chodzi Ci o ten długi blues Voodoo Chile z Electric Ladyland? To było nagrywane podczas jamu w studio. Nie kojarzę wersji koncertowych, jednak jest to oparte muzycznie na Catfish Blues - kawałku często grywanym na koncertach. Nigdy jednak z tym tekstem i w tym składzie. Większe fragmenty jamu są dostępne na bootlegach. Oficjalnie opublikowano jeszcze tylko kawałek tego jamu, jako Voodoo Chile Blues na albumie Blues w 1994 (polecam). _________________ In pfecutione. extrema S.R.E. fedebit. |
|
Powrót do góry |
|
 |
greg66 japońska edycja z bonusami

|
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 20.01.2018, 12:48 Temat postu: |
|
|
W marcu nowa płyta Heńka - Both Sides Of The Sky. Już ją zapowiadali od grudnia, a niedawno wrzucili jeden kawałek do sieci, jako promo. Nie wiem, czy to nie strzał w kolano.
Mannish Boy _________________ In pfecutione. extrema S.R.E. fedebit. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Majkel limitowana edycja z bonusową płytą

|
Wysłany: 21.01.2018, 11:34 Temat postu: |
|
|
B.J. napisał: | Nie wiem, czy to nie strzał w kolano.
|
Ja to kupuję. Biere w ciemno  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Majkel limitowana edycja z bonusową płytą

|
Wysłany: 29.11.2018, 22:05 Temat postu: |
|
|
Electric Ladyland 50th Anniversary Deluxe Edition 3CD + 1BR się ukazało, a kolega B.J. ani słowa. Co jest???!!! Że TEJ okładki nie dali?

|
 |
Bednaar zremasterowany digipack z bonusami

|
Wysłany: 29.11.2018, 23:33 Temat postu: |
|
|
Miałem tę płytę na 180-gramowym LP (czyli reedycja) z taką okładką:
... też bez tych pięknych dam  _________________ Jazz washes away the dust of every day life. Art Blakey |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 12.02.2019, 22:11 Temat postu: |
|
|
Majkel napisał: | Co jest???!!! Że TEJ okładki nie dali?  |
Dali, dali. W książce są zdjęcia z tej sesji. A Jimi tej okładki z babami nie chciał i nie akceptował. Ta, o którą prosił, została użyta właśnie w tym wydawnictwie, które polecam wyłącznie fanom. _________________ In pfecutione. extrema S.R.E. fedebit. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 19.04.2019, 16:59 Temat postu: |
|
|
Majkel napisał: | B.J. napisał: | Nie wiem, czy to nie strzał w kolano.
|
Ja to kupuję. Biere w ciemno  |
Both Sides Of The Sky (2018)
najnowsza studyjna płyta płyta krewnych Hendriksa to zbiór przeważnie słabych i nijakich szkiców i dżemów, w zdecydowanej większości znanych z innych źródeł i pozbawionych istotnych wartości artystycznych - z dwoma wyjątkami. Są nimi jedna z lepszy wersji bluesa Hear My Train A-Comin oraz po raz pierwszy oficjalnie opublikowany klimatyczny free jam/szkic prawdopodobnie nigdy nie ukończonego Cherokee Mist. O wiele za mało. Odradzam
 _________________ In pfecutione. extrema S.R.E. fedebit. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Backside limitowana edycja z bonusową płytą

|
Wysłany: 22.05.2019, 16:22 Temat postu: |
|
|
Hej, pytanie.
The Jimi Hendrix Experience - słynny box na 4CD. Czy kupowanie tego, w momencie, gdy ma się "wszystko" (oprócz studyjnych i tych najbardziej znanych live i pośmiertnych mam zestawy Winterland, West Coast Seattle Boy, BBC i te pirackie Rockin in the USA, Scandinavia 1, Live & Unleashed) - ma sens? Jest tam trochę smaczków? _________________ https://www.facebook.com/theseventiesjazz |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 22.05.2019, 17:38 Temat postu: |
|
|
Intuicyjnie odpowiadam: tak, tak.
Na stronie Jima masz rozpiskę, co było wcześniej na jakiej płycie, a co było niepublikowane. Część niepublikowanych możesz mieć na bootach, lub późniejszych oficjalach, ale raczej jest to mniejsza część. Ciągle zostają fajne kąski, bo ideą tego wydawnictwa było pokazanie historii Hendriksa alternatywnymi wersjami jego utworów. Jest tu np. długie i fajne, instrumentalne Little Wing albo Jimi grający Burning... na klawesynie. _________________ In pfecutione. extrema S.R.E. fedebit. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|