Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
tryton65 longplay
|
Wysłany: 29.12.2010, 11:33 Temat postu: LIZARD - NOWY MAGAZYN PROGRESYWNY W POLSCE |
|
|
Wlasnie odebralem na poczcie nowy,pierwszy egzemplarz LIZARDa.
Piekny papier , i duzo proga.
Bonus dostalem-nowy Peter Gabriel-wielkie dzieki.Wiem ze jest nudny jak flaki z olejem ale to Peter .
W notatce o wystepie ELP mozna bylo dodac ze wyszedl 2Cd z wystepem z festiwalu besposrednio z konsolety.
Taki naprawde LIVE.
Dzieki za zastrzyk energii. |
|
Powrót do góry |
|
 |
LPD epka analogowa

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Maciek zremasterowany digipack z bonusami

|
Wysłany: 30.11.2011, 18:36 Temat postu: |
|
|
Agnieszko, Michale - serdeczne gratulacje!  _________________ Adoptuj, adaptuj i ulepszaj. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Majkel limitowana edycja z bonusową płytą

|
Wysłany: 30.11.2011, 21:35 Temat postu: |
|
|
No, fajna sprawa! Cieszę się i też gratuluję  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Indi epka analogowa

|
Wysłany: 01.12.2011, 10:46 Temat postu: |
|
|
Dziękujemy Nowy Lizard już w drukarni, więc za jakiś tydzień będzie dostępny (miejmy nadzieję...)  _________________ GAD Records | Kultowe Nagrania |
|
Powrót do góry |
|
 |
B.J. box z pełną dyskografią i gadżetami

|
Wysłany: 02.07.2012, 08:34 Temat postu: |
|
|
Od 2 tygodni przeglądam w wolnych chwilach ostatniego Lizarda. Znakomity jest tekst Okechukwu o siedmiu samurajach japońskiego rocka - b. lubię, kiedy meritum przyodziewa wyszukana forma. Polecam
Inne artykuły jeszcze czekają na przeczytanie - a ciekawego jest wiele. _________________ In pfecutione. extrema S.R.E. fedebit. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tarkus box z pełną dyskografią i gadżetami

|
Wysłany: 02.07.2012, 09:09 Temat postu: |
|
|
Fajna jest też dołączona płyta - sporo psychodelizującego folku. Ze zdziwieniem stwierdziłem, że inspiracje The Strawbs są dość powszechne, przynajmniej w tej konkretnej wytwórni  _________________ If you don’t love RoboCop, then you are a Nazi and support terrorism.
Na Discogsach |
|
Powrót do góry |
|
 |
bobski66 pocztówka dźwiękowa

|
Wysłany: 07.07.2012, 22:55 Temat postu: |
|
|
Również prenumeruję ten kwartalnik i myślę, że już tak zostanie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
mad kaseta "żelazówka"

|
Wysłany: 06.09.2012, 20:39 Temat postu: |
|
|
Prenumeruję, nie mam tylko 1. numeru. Również chyba tak zostanie, nie widzę przeciwwskazań. Co prawda ostatnia płyta - bonus za prenumeratę mi nie podpasiła, ale zawsze się można wymienić. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Algernon singel analogowy

|
Wysłany: 17.12.2014, 14:48 Temat postu: |
|
|
Moje pierwsze spotkanie z tym kwartalnikiem to numer 16.
Świetny bonus w postaci pełnoprawnego albumu na cd! Jeśli będzie się to powtarzało, to wyjdzie to na wielki +.
Pismo bardzo estetyczne, czytelnie poskładane, w bardzo przyjemnych barwach. Sam papier, jego jakość sprawiają że aż chce się je trzymać w dłoniach. Jednocześnie pismo jest dość sporego formatu - dla mnie raczej do czytania w domu. Dobrze że są wywiady - dużo wywiadów. Niestety tylko wywiad ze Steve Hillagem był dla mnie bardzo wciągający i interesujący, reszta była wg. mnie bardziej oklepana. Co do innych tekstów - ciekawe podejście jak choćby do psychodelicznego okresu twórczości Beatlesów, jednak sam tekst dla mnie nie do końca zjadliwy Momentami chaotyczny. No i mamy jeszcze świetny dział recenzje! w którym to oddzielnie omawiane są nowości, a oddzielnie wznowienia. Notki bardzo krótkie, przybliżające bardziej styl i gatunek grania aniżeli próbujące w jakiś sposób opisać samą muzykę. Dodatkowo przedstawiane tam albumy są, przynajmniej dla mnie, często nieznanymi wcześniej tworami, przez co z wielką chęcią po nie sięgam (choć występuje problem z dostępnością niektórych dzieł do sprawdzenia, zwłaszcza tymi polskimi, jednak większość WIMP posiada w swojej bazie).
Największym mankamentem wydają mi się częste błędy w druku czy składzie - niewydrukowana część zdania (biała kreska idą wzdłuż liter), liczne powtórzenia czy też okładka albumu Budki Suflera z przypisem "Clearlight" w wywiadzie ze Steve Hillagem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Jakuz zremasterowany digipack z bonusami

|
Wysłany: 20.12.2014, 23:04 Temat postu: |
|
|
To tylko wierzchołek góry lodowej. Marnie widzę przyszłość "LIZARDA" - a szkoda. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Quasarsphere epka kompaktowa

|
Wysłany: 22.03.2015, 11:48 Temat postu: |
|
|
Proponuję stosować większą czcionkę w artykułach. Zdecydowanie ułatwiłoby to czytanie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Algernon singel analogowy

|
Wysłany: 22.03.2015, 11:57 Temat postu: |
|
|
A mi czcionka nic a nic nie przeszkadza
Bardzo dobry wywiad z byłym członkiem Genesis, słaby z Indian Summer.
No i ukłuło mnie określenie solowej kariery Petera Gabriela jako mniej artystyczna od choćby solowej kariery Hacketta. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Quasarsphere epka kompaktowa

|
Wysłany: 22.03.2015, 15:59 Temat postu: |
|
|
Co do poziomu artystycznego to zgadzam się z kolegą powyżej, ale jeśli chodzi już o subiektywne podejście to zdecydowanie bardziej podoba mi się twórczość solowa Hacketta. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Arnold Layne digipack

|
Wysłany: 22.03.2015, 21:53 Temat postu: |
|
|
Algernon napisał: | ukłuło mnie określenie solowej kariery Petera Gabriela jako mniej artystyczna od choćby solowej kariery Hacketta |
Nie czytałem, ale faktycznie to jest "kłujące" określenie.
A czy Redakcja - bądź Autor artykułu - odnieśli się do "artystyczności" solowej kariery Phila Collinsa? _________________ "How I wish, how I wish you were here"... |
|
Powrót do góry |
|
 |
|