View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
LPD epka analogowa

|
Posted: 26.06.2015, 23:14 Post subject: |
|
|
Który z polskich, żyjących muzyków na okładce (co rozumiem jako długi wywiad wewnątrz gazety, bo dla samych okładek i wkładek kupuję zupełnie inne wydawnictwo) kwartalnika Lizard mógłby mnie ucieszyć tak jak Steven?
Wojciech Waglewski, Lech Janerka może Mariusz Duda. |
|
Back to top |
|
 |
Tarkus box z pełną dyskografią i gadżetami

|
Posted: 28.07.2015, 14:56 Post subject: |
|
|
W sumie jakby zebrać do kupy Florka z Quidam, Bydlińskiego, Łassę - ba, nawet i Luberta, żeby poopowiadali o tej polskiej scenie progresywnej sprzed 20 lat, to byłby fajny materiał. Plus CD z wykopaliskami typu Abraxas z demówek, demo Starless, rarytasy Quidamów itp. Pomarzyć dobra rzecz  _________________ If you don’t love RoboCop, then you are a Nazi and support terrorism.
THIS IS NOT A LOVE SONG |
|
Back to top |
|
 |
B.J. box

|
|
Back to top |
|
 |
Clive Codringher maxi-singel analogowy

|
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: 07.12.2015, 10:18 Post subject: |
|
|
Ponoć będą też następne numery. _________________ If you don’t love RoboCop, then you are a Nazi and support terrorism.
|
Back to top |
|
 |
B.J. box

|
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: 07.03.2016, 10:36 Post subject: |
|
|
Żadne "ma być", tylko będzie I bardzo się z tego powodu cieszę, nawet jeden egzemplarz będę słał kumplowi w UK, bo to die-hard Lizarda (zespołu).
Swoją drogą ktoś ma kontakt z obecnym naczelnym pisma? Ani przez FB ani mailowo nie jestem w stanie się z nim skontaktować. _________________ If you don’t love RoboCop, then you are a Nazi and support terrorism.
|
Back to top |
|
 |
Algernon singel analogowy

|
Posted: 08.03.2016, 22:41 Post subject: |
|
|
Mnie osobiście cieszy tematyka tekstów, bo po poprzednim numerze było trochę strachu o odejście od tego co mnie interesuje. |
|
Back to top |
|
 |
Quasarsphere epka kompaktowa

|
Posted: 14.03.2016, 18:29 Post subject: |
|
|
Ją bym chętnie poczytał o historii i wybranych artystach i płytach z ECM. |
|
Back to top |
|
 |
Białystok japońska edycja z bonusami

|
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: 01.04.2016, 13:31 Post subject: |
|
|
Od jakichś 2 tygodni. _________________ If you don’t love RoboCop, then you are a Nazi and support terrorism.
|
Back to top |
|
 |
Sariusz szpula

|
Posted: 25.04.2016, 10:40 Post subject: LIZARD (reprint nr 1 z 2010r.) |
|
|
Od znajomych, którzy zbierają czasopisma muzyczne dochodzą do mnie takie głosy, jak na początku tego topiku :
Quote: | ... nie mam tylko 1. numeru. |
Jest szansa uzupełnić kolekcję, ponieważ dostępny jest reprint pierwszego (do niedawna niedostępnego) numeru z 2010r.
Ten numer zawiera omówienia podwójnych albumów z klasyki rocka (m.in. the Beatles, Hendrix, Pink Floyd i Niemen w cover story). Znalazło się miejsce dla zaskakująco aktualnego artykułu Agnieszki Wilczyńskiej o Davidzie Bowie. Jest też wywiad z wokalistą Riverside Mariuszem Dudą ( o projekcie pn. Lunatic Soul), a także obszerny materiał o zespole Gentle Giant.
Jak wejść w posiadanie reprintu?, dowiecie się z redakcyjnej strony magazynu => LIZARD _________________ Ab ovo usque ad mala |
|
Back to top |
|
 |
B.J. box

|
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: 28.06.2016, 12:58 Post subject: |
|
|
...i na 21 numerze raczej zakończę przygodę z kupowaniem "Lizarda". Niemal kompletnie nic interesującego w środku, może płyta da radę, ale póki co to stracone 15 zł  _________________ If you don’t love RoboCop, then you are a Nazi and support terrorism.
|
Back to top |
|
 |
Quasarsphere epka kompaktowa

|
Posted: 05.07.2016, 23:21 Post subject: |
|
|
I tak wg. mnie nie da się kupić w salonie prasowym lepszego pisma o muzyce rockowej po polsku. A dobór artykułów w ostatnim numerze poza małymi wyjątkami całkiem dobry. No i wreszcie pokuszono się o większą czcionkę. |
|
Back to top |
|
 |
|